ТЕРМОФОЛ
Отоплителни
фолиа

Инфрачервени отоплителни фолиа

Продукт от висок клас, който ще работи в почти всяка стая.

Инфрачервени отоплителни фолиа

Продукт от висок клас, който ще работи в почти всяка стая.

Комплекти за самостоянтелен монтаж

Всичко, от което се нуждаете идва в една кутия

Комплекти за самостоянтелен монтаж

Всичко, от което се нуждаете идва в една кутия

ОТОПЛИТЕЛНО ФОЛИО

Отоплителното фолио е гъвкав, тънък инфрачервен електрически нагревател. Предлага се в различни отоплителни мощности и ширини. Генераторът е смес от графитна паста и мощността на нагряване зависи от нейната плътност и пропорция.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ ФОЛИА

Основните приложения на отоплителните фолиа са:
• Подово отопление
• Таванно отопление
• Стенно отопление

Инсталации изградени от отоплителни фолиа се използват в еднофамилни къщи, апартаменти, офиси, обществени сгради и складове. Използването на нагревателни фолиа е неограничено, скоростта на нагряване, голямата нагряваща повърхност, гъвкавостта и прецизността на управлението позволяват прилагането им в много необичайни ситуации.

ПРЕДИМСТВА НА ОТОПЛИТЕЛНОТО ФОЛИО:

Спецификации

Модел
Ширина
Дебелина
Мощност на
работен метър
Мощност на
квадратен метър
Дължина на
ролката
Тегло на
ролката
Максимална
температура
Волтаж
TF-3025T
25cm
0.338mm
55W
220W
150m
19kg
55°C
AC230V
TF-305T
50cm
0.338mm
110W
220W
150m
39kg
55°C
AC230V
TF-310T
100cm
0.338mm
220W
220W
100m
49kg
55°C
AC230V
TF-3025TL
25cm
0.338mm
35W
140W
150m
19kg
42°C
AC230V
TF-305TL
50cm
0.338mm
70W
140W
150m
39kg
42°C
AC230V
TF-310TL
100cm
0.338mm
140W
140W
100m
49kg
42°C
AC230V
TF-3025TT
25cm
0.338mm
20W
80W
150m
19kg
32°C
AC230V
TF-305TT
50cm
0.338mm
40W
80W
150m
39kg
32°C
AC230V
TF-310TT
100cm
0.338mm
80W
80W
100m
49kg
32°C
AC230V
TF-3025TH
25cm
0.338mm
15W
60W
150m
29kg
29 C
AC230V
TF-305TH
50cm
0.338mm
30W
60W
150m
39kg
29°C
AC230V
TF-310TH
100cm
0.338mm
60W
60W
100m
49kg
29°C
AC230V
TF-305ET
50cm
0.338mm
200W
400W
150m
38kg
75°C
AC230V
TF-303DC12V
30cm
0.338mm
67W
220W
150m
23kg
55°C
DC12V

ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ ЗА САМОСТОЯТЕЛЕН МОНТАЖ

Комплектът включва отоплителното фолио, температурния контролер, всички компоненти, необходими за монтаж на подово отопление, така че не е нужно допълнително да купувате тези компоненти.

Всеки комплект включва:

  • ТЕРМОФОЛ отоплително фолио: Най-висококачественият отоплителен продукт, използван за директно подово отопление, складово отопление и таванно/стенно отопление.

  • Инсталационна кутия: Специално подбрана вградена електрическа кутия, предназначена за удобен монтаж на температурния контролер.

  • Защитен тръбопровод: Защитен тръбопровод, предназначен за монтаж на подов сензор. Каналът позволява безпроблемно инсталиране и отстраняване на сензора

  • Силови кабели: Кабели, предназначени за захранване на нагревателното фолио

zestaw-folia-grzewcza
  • Комплект за свързване: Инсталационен комплект, състоящ се от 2 конектора -крокодили и 6 секции самовулканизираща лента. Конекторът е направен от медна сплав с покритие от калай.
  • Нож

  • Рулетка

  • Инструкции – Инструкции за монтаж на подово и стенно / таванно отопление.

  • Гаранция -гаранционна карта

ВИЗУАЛИЗАЦИЯ НА МОНТАЖА НА ОТОПЛИТЕЛНО ФОЛИО В ДИРЕКТНАТА СИСТЕМА

ВИЗУАЛИЗАЦИЯ НА ПОДОВА ТОПЛОИНСТАЛАЦИЯ ПОД ПОДОВИНИ НАСТИЛКИ / ПАРКЕТ / ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ / ДЮШЕМЕ:

ВИЗУАЛИЗАЦИЯ ННА ПОДОВА ТОПЛОИНСТАЛАЦИЯ ПОД КЕРАМИЧНИ ПЛОЧКИ / ТЕРАКОТ/ ГРАНИТОГРЕС:

ЧЗВ

Изборът на отоплително фолио, противно на това, което повечето от нас мислят, не зависи единствено от нашите изисквания. Първоначално е необходимо да се определи топлинната мощност на всяко помещение, където трябва да се извърши инсталацията. Ако не намерим такива данни в проекта, трябва да се приемат оценки въз основа на дизайна, предназначението на помещенията и индивидуалните нужди.

За разлика от класическите отоплителни кабели или рогозки, отоплителното фолио загрява цялата повърхност, а не само част от нея посредством високотемпературен кабел, така че можем да го монтираме под всякаква повърхност. Отоплителното фолио използва 50% по-малко електроенергия от традиционната нагревателна подложкаотоплителна рогозка.

Отоплителните фолиа се монтират само под мебели с крака с височина минимум 3 cm. Забранено е инсталирането им под постоянни тела, напр. под кухненско обзавеждане или стенно тяло.

Отоплителното фолио е безопасен продукт, тестван е от изследователски звена, акредитирани от Европейската комисия.

Отоплителното фолио е самостоятелна система, която гарантира топлина, когато се използва като единствен източник на топлина.

Консумацията на електроенергия зависи единствено от изолацията на сградата. Въз основа на данните, съдържащи се в документа, наречен „Енергийни характеристики“, можем да определим действителните оперативни разходи.

Забранено е комбинирането на фолиа с различни мощности.

Да. Можете да комбинирате различни широчини на фолиото с една и съща мощност (xx / m2) по ваш избор.

Гаранцията на отоплителните фолиа, инсталирани от оторизиран монтажник, е 15 години, докато в случай на самостоятелен монтаж 6 години.

Животът на продукта е определен на 100 години.

Изборът на отоплителното фолио трябва да се основава на проектните данни. Ако искате сами да изберете продукт, тогава в случай на добре изолирани нови сгради 80 W / m² фолио ще бъде подходящ, средна изолация – 140 W / m² фолио, докато лошо изолирани сгради – 220 W / m² фолио.

Основата трябва да е суха и равна. Изолацията, върху която ще бъде монтирано отоплителното фолио, трябва да бъде поставена върху бетонен слой.

Видът на отоплителната система зависи от материала, който ще бъде използван за довършване на пода. В случай на директна система (за която не се използва лепило), можете да завършите пода с подови панели (ламиниран паркет, дющеме и др.), подходящи за подово отопление. Ако искате да използвате лепило за поставяне на подовата настилка, трябва да изберете система за съхранение и да завършите пода след изсъхване на подложката.

Монтажът от оторизиран техник-монтажник е гаранция за правилно направена система и по-дълга гаранция от производителя – 15 години. Оторизиран монтажник преминава ежегодно обучение и може правилно да избере и инсталира нашите продукти.

Поръчките се обработват в рамките на 48 часа от датата на подаване. Ще бъдете информирани за състоянието на вашата поръчка чрез имейл и текстово съобщение от нашия логистичен отдел.

Инфрачервеното отоплително фолио е висококачествен продукт, който ще работи почти във всеки случай. Идеално решение за повърхностно отопление със специален акцент върху подово, таванно и стенно отопление. Със сигурност може да се каже, че качеството на изработката, съчетано с широка функционалност, го прави незаменим в своята област.

Отоплителното фолио работи на принципа на електрическото съпротивление на въглищата. Инфрачервеното отоплително фолио се състои от внимателно подбрана въглеродна и алуминиева паста, нанесени с помощта на най-съвременна технология (техника за печат) върху PET фолио. Този материал има отлични изолационни и огнеустойчиви свойства. PET фолиото е защитено със специално фолио LAMINEX. Медният лентов електрод действа като проводник, а сребърната лента е защита срещу искри.

Топлината се генерира чрез електрическо съпротивление върху специални графитни нагревателни ленти. Мощността на нагряване зависи от разстоянието между гореспоменатите ленти, ширината, както и количеството на използвания графит. Нагревателните филми с относително ниска мощност са идеални за алтернативно отопление (комфорт на топъл под) и с по-голяма мощност като основна отоплителна система.

Предлагаме много различни модели отоплителни фолиа, които се различават главно по своята мощност – от 80 W / m² до 400 W / m².

Решенията с по-ниска мощност, въпреки че напълно покриват търсенето на топлинна мощност, се характеризират с относително и значително забавяне (отнема по-дълго време за изчакване за получаване на зададените параметри).

Ние препоръчваме по-мощни отоплителни филми (от 140 W / m²), където забавянето е малко, което се изразява в максимален топлинен комфорт в стаята.

ЗАБЕЛЕЖКА: Независимо от отоплителната мощност, енергийните нужди са еднакви. Разликата е само във времето за отопление, но консумацията на електроенергия е същата! Подово отопление с фолио с по-голяма мощност постига зададената температура по-бързо, а на такова с по-ниска мощност му отнема повече време, за да приведе повърхностния слой до правилната температура.

Бързото повишаване на температурата зависи и от покритата площ на отоплителната повърхност – колкото по-голяма е покритата площ на пода, толкова по-кратко е времето за достигане на зададената температура. Комфортът при използване на нагревателното фолио като повърхностна отоплителна система зависи до голяма степен от електронния температурен контролер. При нас ще намерите варианти както на стандартни модели – с функция за настройка на температурата и опростена система за безопасност, така и технологично усъвършенствани модели – със сензорен дисплей, широк режим на персонализация и системи за дистанционно управление. В случай на сложни продукти, потребителите могат да изберат най-ефективната система за контрол, идеално подходяща за техните нужди.

ЗАБЕЛЕЖКА: Преди да закупите отоплителното фолио, попитайте за европейски тестове и проверете защитата на отоплителното фолио!

Решенията с по-ниска мощност, въпреки че те напълно покриват желаната топлинна мощност, се характеризират с относително и значително закъснение при работа (отнема по-дълго време за достигане на зададените параметри).

Изборът и инсталлацията на фолиа в системи за повърхностно отопление са лесни и почти неинвазивни. Има обаче някои ключови въпроси, които трябва да бъдат разгледани, както при проектирането, така и при изпълнението на инсталацията. Основната грешка, която може да се допусне при проектирането на отоплителна система с фолиа е използването на модел с твърде ниска единична мощност. Това може да се доведе до неправилна оценка на нуждата от отоплителна мощност. Освен, че отопление на помещенията няма да е достатъчно, то и времето, след което температурната стойност достига желаното ниво (или близо до него), ще бъде по-дълго, отколкото при правилно оразмерена инсталация.

Стенното отопление гарантира равномерно разпределение на температурата по цялата височина на помещението. Характеризира се с липсата на циркулация на въздуха поради преноса на топлината в помещението чрез радиация. Стенните довършителни елементи са гипсокартонени листи с и без довършителни работи, ламинирани плоскости, стенни панели.

Таванното отопление се инсталира там, където подовото или стенното отопление не е възможен вариант поради липса на свободно пространство, напр. голямо количество подови фитинги, дебел килим или стенни фитинги.

Стенното отопление гарантира равномерно разпределение на температурата по цялата височина на помещението. Характеризира се с липсата на циркулация на въздуха поради преноса на топлината в помещението чрез радиация. Стенните довършителни елементи са гипсокартонени листи с и без довършителни работи, ламинирани плоскости, стенни панели.

Таванното отопление се инсталира там, където подовото или стенното отопление не е възможен вариант поради липса на свободно пространство, напр. голямо количество подови фитинги, дебел килим или стенни фитинги.

Ние предлагаме отоплително фолио 400 W/m2, който може да се използва за създаване на собствен радиатор. С инсталирането на отоплителното фолио под лист гипсокартон или естествен камък се получава нагревател с нисък разход на електроенергия, и благодарение на терморегулатора имате пълен контрол върху работната температура, като по този начин нагревателят ще консумира около 30% по-малко електроенергия.

Използването на отоплително фолио зад огледало гарантира, че огледалото няма е да се замъглява и освен това ще се превърне в радиатор.

DC фолиото е идеално за отопление на каравани, вилни къщички, където нямате достъп до електрическата мрежа. Тази система може да бъде свързана към акумулаторна батерия или директно към фотоволтаични панели.

Балконските и френсите прозорци са зоните, които генерират най-големи топлинни загуби. Чрез инсталиране на лента от отоплителното фолио в тази зона под пода, ние изграждаме бариерна завеса, която ограничава студения въздушен поток. Тази функция служи като подов нагревател.

Проверете елементите на отоплителната система TERMOFOL: