Външни инфрачервен нагреватели 1200W

Характеристики

Код на продукта: TF-1200IR
Височина: 20 cm
Ширина: 5 cm
Дължина: 93 cm
Волтаж:
Мощност: 1200 W
Контролер: Wifi - 400/800/1200W
продукта се предлага на Брой

Волтаж:

Цена: 500,00 лв.

Описание

Външните инфрачервени нагреватели ТЕРМОФОЛ са произведени по най-съвременна технология и уникален дизайн. Сърцевината на радиатора е изработена от специален материал, произведен по технология, използвана в авиацията (съпротивителен нагревател в керамично покритие). Коефициентът на енергийна ефективност на нашите радиатори е 99%, което ги прави много ефективни и енергоспестяващи продукти. Повърхността на нагревателните панели е покрита със специален слой от наноматериал, който предпазва панела от въздействието на работа при високи температури, като същевременно запазва свободното излъчване на инфрачервено лъчение. Този слой увеличава индекса на инфрачервеното излъчване с до 86%. Радиаторите ТЕРМОФОЛ са тихи при работа, енергоспестяващи, удобни и надеждни - което ги прави широко използвани както в индустрията, така и в бита. Те могат да се управляват с помощта на приложението Termofol Smart и дистанционното управление.

 

Спецификации

Модел Височина Ширина Дължина Волтаж Мощност Контролер
TF-1200IR 20 cm 5 cm 93 cm 1200 W Wifi - 400/800/1200W
TF-3200IR 20 cm 5 cm 181,5 cm AC230V 3200 W Wifi - 1070/2140/3200W

ПРЕДИМСТВА НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ ПАНЕЛ ТЕРМОФОЛ

 • Бързо нагряване (засяга предмети и хора, не въздух)
 • Без загуба на топлина, сведена до минимум въздушна конвекция
 • Лесен монтаж
 • Удобна и проста работа
 • Подходящ за алергии - Не вдига прах и не предизвиква циркулация на въздуха
 • Естетичен и минималистичен дизайн
 • Пестене на енергия
 • Дълъг експлоатационен живот
 • Безопасен - има защита от прегряване и защита за деца
 • Сертифициран
 • Възможност за управление чрез термостат, дистанционно управление и App
Външни инфрачервени нагреватели

ЧЗВ

Къде е най-добре да инсталирате инфрачервен нагревател?

Местоположението на инфрачервения нагревател зависи от конкретното приложение и предпочитанията на потребителя. Може да е тераса или вътрешен двор, гараж или домашна работилница. Инфрачервеният нагревател ще отоплява успешно и кафенета и ресторанти и техните градини. В басейни или спа пространства инфрачервените нагреватели могат да бъдат монтирани на тавана, за да осигурят топлина и комфорт на потребителите около басейна или зоната за релакс.

Тук си струва да се отбележи, че инсталирането на инфрачервени нагреватели е лесно и може да се извърши от всеки, който има основни технически познания. Не се налага намеса в строителството или извършване на сложен и скъп ремонт на къщата, апартамента или стаята.

Колко издържат електрическите нагреватели?

Продължителността на живота на електрическите нагреватели може да варира в зависимост от качеството на устройството, марката, употребата и други фактори. Най-общо казано, качествените инфрачервени нагреватели могат да имат живот от 5 до 10 години или дори повече.

Моля, имайте предвид обаче, че животът на инфрачервените нагреватели може да бъде съкратен в случай на неправилен монтаж, лоша употреба или неправилна поддръжка. Важно е да следвате инструкциите на производителя за инсталиране, експлоатация и поддръжка на вашия нагревател, за да осигурите дългосрочна безпроблемна работа

Добра инвестиция ли е инфрачервените нагреватели?

Ако къщата, в която работи инфрачервеният нагревател, има подходяща топлоизолация, рентабилността на устройството се увеличава. Инфрачервените нагреватели са в състояние бързо да затоплят помещението, което е същността на рентабилността на това устройство.

Може ли електрическият лъчист нагревател да бъде основният източник на топлина?

Да, при условие че къщата, в която ще работи, е добре изолирана. Заслужава да се отбележи, че лъчистият нагревател може да бъде и допълнителен източник на топлина в помещението. Ако е необходимо, инфрачервеният нагревател може да работи с други отоплителни системи.

Може ли инфрачервен нагревател да се монтира на стена?

Да, инфрачервените нагреватели могат да се монтират на стени. Стенният монтаж е популярен начин за инсталиране на инфрачервени нагреватели, особено при отопление на тераси, вътрешни дворове или зони около ресторанти.

Монтирането на стена ви позволява да насочвате инфрачервеното лъчение в определена посока или зона, което може да бъде особено полезно, когато искате да концентрирате топлината на определено място, например определена зона на терасата, маси или места за сядане.

Важно е обаче да спазвате няколко правила, когато го монтирате на стената. На първо място, инфрачервените нагреватели трябва да бъдат монтирани на подходяща височина и разстояние от повърхността, за да се избегне рискът от изгаряне или повреда. Трябва също така да се уверите, че радиаторите са стабилно монтирани и защитени от атмосферни влияния, като дъжд или силен вятър.

Преди да монтирате лъчистите нагреватели на стената, препоръчваме да прегледате инструкциите на производителя, които ще предоставят подробни инструкции за безопасен и ефективен монтаж. Може също да е полезно да използвате професионалисти, които имат опит в инсталирането на инфрачервени нагреватели.

Кой инфрачервен нагревател е най-подходящ за тераса

Инфрачервените нагреватели имат няколко предимства, които ги правят привлекателно решение за отопление на тераси. Първо, инфрачервените нагреватели работят веднага след включване, няма нужда да чакате въздухът наоколо да се загрее. Второ, инфрачервеното лъчение се насочва директно към зоната, която искаме да отопляваме, което минимизира топлинните загуби. Трето, инфрачервените нагреватели са удобни за използване, те могат лесно да се управляват чрез контролния панел, така че можете да регулирате мощността и температурата според вашите предпочитания.

При отопление на тераса инфрачервените нагреватели могат да се монтират на таван или стена, в зависимост от предпочитанията и конструкцията на терасата. Монтажът на таван позволява равномерно разпределение на излъчването върху цялата повърхност на терасата, докато монтажът на стената може да бъде по-фокусиран върху определена зона. Важно е лъчистите нагреватели да бъдат правилно инсталирани в съответствие с инструкциите на производителя, за да се гарантира безопасност и ефективност.

Кой нагревател е подходящ за Вас?

Изборът на правилните инфрачервени нагреватели зависи от вашите специфични нужди и приложения. Струва си да се обърне внимание на въпроси като вида на инфрачервените нагреватели, тяхната мощност, обхват и зона на покритие. Не можете да пренебрегнете такива удобства като възможността за регулиране на мощността и други настройки.

Има различни видове инфрачервени нагреватели, като късовълнови и дълговълнови нагреватели. Късовълновите нагреватели са ефективни при инфрачервена терапия, докато дълговълновите нагреватели често се използват в отоплителните системи. Изберете типа, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Мощността на инфрачервения нагревател е важен фактор. Това определя интензитета на излъчване и способността за нагряване. Уверете се, че сте избрали лъчисти нагреватели с подходяща мощност, за да отговорите на вашите нужди за отопление или терапия.

Проверете обхвата и зоната на покритие на радиаторите. Някои нагреватели имат тесен радиус на действие, който се фокусира върху малка площ, докато други имат по-голям радиус на действие, което ви позволява да покриете по-голяма площ. Изберете нагреватели с подходящ обхват и зона на покритие, които да отговарят на вашата стая или целева област.

Някои инфрачервени нагреватели предлагат регулируема мощност и различни настройки, които ви позволяват да регулирате интензитета на излъчване според вашите предпочитания и нужди. Разгледайте опциите за мощност и настройки, налични на лъчистите нагреватели, за да имате повече контрол върху нагряването или терапевтичния процес.

Какво представлява инфрачервеният хагревател?

Инфрачервеният нагревател е електрическо устройство, което излъчва инфрачервено лъчение. Това е вид електромагнитно излъчване с дължина на вълната, по-голяма от видимата светлина, но по-къса от микровълните. Инфрачервеното лъчение е невидимо за човешкото око, но има способността да прониква във въздуха и да взаимодейства с обектите, като ги кара да се нагряват.