Отоплително фолио под огледало с диаметър Ø 450мм, 45W

Характеристики

Код на продукта: TF-AF-11
Дължина: Ø 45 cm
Мощност: 45 W
продукта се предлага на Брой
Цена: 79,00 лв.

Описание

Представяме ви модерно, практично и функционално решение - самозалепващите се подгряващи фолиа TERMOFOL за огледала. Тяхната цел е да предотвратят конденза от вода върху повърхността на огледалото. Както знаете, гореща баня или душ водят до запарване на огледалото, което затруднява използването му. Неправилното изтриване на парата може да доведе до следи, които са трудни за премахване, което е проблемно и времеемко. Идеалното решение за този проблем са подогряващите фолиа за огледала, които повишават температурата им до ниво, което предотвратява кондензацията.

Фолиото се залепва лесно, като гарантира безпроблемна инсталация. Огледалото може да бъде окачено на стената или вградено във фасадата на стената. Захранването на отоплителните фолиа за огледала става чрез включване в ключ. Така електроенергията се използва ефективно, и няма нужда от инсталиране на терморегулатор. 

Спецификации

Модел Дължина Мощност
TF-AF-1 40 х 40 cm 33 W
TF-AF-2 40 х 60 cm 44 W
TF-AF-3 52 х 52 cm 45 W
TF-AF-4 64 х 64 cm 100 W
TF-AF-5 60 х 80 cm 88 W
TF-AF-6 70 х 90 cm 108 W
TF-AF-10 Ø 30 cm 30 W
TF-AF-11 Ø 45 cm 45 W
TF-AF-12 Ø 60 cm 60 W

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ

МОНТАЖ НА НАГРЯВАЩO ФОЛИO ЗА ОГЛЕДАЛА – КАК СЕ ИЗВЪРШВА?

  • Първата стъпка е да отлепите предпазното фолио от повърхността на нагревателното фолио. Това трябва да се направи внимателно, за да не се допуска повреда, която по-късно може да повлияе на функционалността или да причини късо съединение.
  • След това се залепя нагревателното фолио към повърхността на огледалото откъм стената. За това не е необходимо да използвате допълнителни материали, тъй като продуктът е снабден със слой самозалепваща се лента. Залепянето на нагревателното фолио трябва да извърши внимателно, за да се гарантира, че повърхността е напълно гладка. Не забравяйте да оставите ръбовете на огледалото свободни. Отоплителното фолио за огледала не трябва да покрива цялата огледална повърхност.
  • Покрийте свободните от фолиото ръбове на огледалото с монтажно лепило (закупува се отделно).
  • Следва свързването на нагревателното фолио за огледало към електричество, директно към 230V електрически кабел, разположен в стената - за целта трябва да се направи отвор на правилното място. ВНИМАНИЕ: тази стъпка трябва да се извършва само от лицензиран електротехник.
  • Накрая се залепва огледалото за стената.

Можете да видите видео с инструкции, което показва стъпка по стъпка как да монтирате нагревателно фолио към огледала. Към продуктите са включени и подробни инструкции и ако имате някакви съмнения или проблеми с монтажа, моля, свържете се с нашия квалифициран и опитен персонал, който ще се радва да окаже помощ.

 

Нагревателно фолио за огледала

ЧЗВ

Трябва ли нагревателното фолио на огледалото да се свързва към контролер?

Не, най-често свързваме фолиата директно към ключа за осветлението.

Може ли да се реже или скъсява нагревателното фолио под огледалото?

Не, размерите са фиксирани и е забранено скъсяването на продукта. Тогава той би бил неизползваем или би представлявал сериозна опасност от пожар или токов удар.

Фолиото за отопление на огледалото самозалепващо ли се е?

Да, фолиото е със слой самозалепваща лента и е готово за монтаж след закупуване.

Как да закрепим огледало с нагревателно фолио за стената?

По същия начин като огледало без нагревателно фолио - залепете го за стената с монтажно лепило.

Мога ли сам да закрепя нагревателното фолио за огледалото?

Да, можете сами да залепите фолиото. Монтирането на огледало на стената може да се извърши и без помощта на професионалисти. Въпреки това, не трябва сами да свързвате продукта към електрическата инсталация, ако нямате съответните познания.

Какъв размер трябва да има подгряващото огледало?

При избор на отоплително фолио, съобразено с размера на огледалото, предвидете монтажни разстояния от минимум 10 см от краищата на огледалото. Например за огледало с размери 60 × 60 cm избираме фолио с размери 40 × 40 cm.

Каква е степента на защита?

Отоплителното фолио под огледалото е с клас на защита IP54. Това означава, че нагревателната подложка за огледалото е направена по начин, който го предпазва от прах и вода.