Терморегулатор TF-H1 черен

Характеристики

Код на продукта: TF-H1 Black
продукта се предлага на Брой
Цена: 102,00 лв.

Описание

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Консумирана мощност < 2 W
 • Захранващо напрежение: 230 V AC 50/60 Hz
 • Максимален комутационен ток: 16А
 • Програмируем температурен диапазон: 1-70°C
 • Фабрично програмиран температурен диапазон: 5-35°C
 • Вътрешен сензор за температура на въздуха
 • Точност: ±0.5°C
 • Клас на защита IP20
 • Външен сензор за подова температура: NTC
 • Ръчно управление
 • Възможност за програмиране
 • Тип монтаж: скрит монтаж в ел. кутия
 • Цвят: бял/черен
 • Външни размери: 86mm x 86mm x 27mm

 

СЪДЪРЖАНИЕ

 • Терморегулатор с вграден температурен датчик
 • Датчик за външна температура - подов с кабел
 • Конзолна кутия за монтаж
 • Закрепващи винтове
 • Инструкция
   

Спецификации

ИНТЕЛИГЕНТЕН ТЕРМОСТАТ

Лесно дистанционно управление.
Wi Fi термостатите могат да контролират всички параметри от всяка точка на света от смартфон или таблет. Може да се интегрира с Google Home или Amazon Alexa.

Точен контрол на температурата всеки път.
Термостатът има възможност за свободно програмиране на седмичния работен график. Въведеният график се повтаря всяка седмица, така че забравяте за ръчната настройка на температурата. За да можете временно да промените температурата, просто трябва да зададете желаните градуси и термостатът ще ги поддържа до включването на следващата точка от графика.

По-ниска консумация на енергия.
Електронният термостат оптимизира консумацията на електроенергия, като включва отоплението само докато стаите се използват. Функцията отворен прозорец допълнително предпазва от нагряване по време на проветряване на помещението

Терморегулатори

ЧЗВ

Как да контролирате дистанционно температурата у дома?

Ние предлагаме терморегулатор TERMOFOL TF-WiFi, който ви позволява да контролирате отоплителната система във вашата къща или апартамент, дори когато потребителят е на съвсем различно място. Всичко благодарение на интегрирането на термостата с WiFi рутера у дома и след това свързването му с приложение, което може да се инсталира на вашия смартфон. Един телефон е достатъчен за управление на работата на няколко терморегулатора в различни стаи. Приложението е много интуитивно за използване. Всеки член на домакинството може да зададе желаната температура в дадена стая, напр. при връщане от работа или училище. Благодарение на това можете бързо да се справите и с проблема с оставянето на отоплението включено, напр. по време на командировка. Дистанционното управление на терморегулатора е гаранция за максимален комфорт и големи икономии. Приложението Tuya Smart е съвместимо с нашия TF-WiFi термостат.

Как работи електронният термостат?

Задачата на термостата е да поддържа температурата в помещението на ниво, зададено от потребителя. В този случай електронните терморегулатори имат значително предимство пред традиционните устройства, защото са много по-прецизни. В модули с часовник можете да програмирате отоплителната система по такъв начин, че да регулирате температурата в къщата към определени часове от деня или часове с точност до една десета от градуса. Всеки термостат със сензор дава възможност и за постоянно следене на температурата в дадено помещение. В зависимост от нуждите Ви може да се сваля или повдига, осигурявайки комфорта на всеки.

Режими на работа на регулатора – какви са разликите?

Четейки техническите данни на цифровите терморегулатори, можем да намерим информация за режимите на работа на регулатора. Те обикновено се наричат с английските си имена: Room, Floor и All. Разграничаването им е много просто:

Стаен режим – означава, че вътрешният температурен датчик работи и събира данни от помещението, в което се намира устройството. Той се включва, когато терморегулаторът се използва за управление на отоплителна система, различна от подово отопление.

Подов режим – сигнализира за функционирането на температурния датчик, монтиран в пода. Използва се при работата на система за подово отопление. Винаги работи самостоятелно, без да активира други режими.

Всички режими – показва едновременна работа на двата сензора. Използва се в ситуации, когато подовото отопление трябва да бъде основният източник на топлина. Вътрешният сензор събира данни, свързани с температурата в помещението, докато подовият сензор контролира ефективността на отоплителната система в земята.

Кой термостат да изберете?

На пазара се предлагат няколко вида терморегулатори: програмируеми, с подови сензори или с два сензора. Всеки от тях служи за различна цел. Съветваме ви какъв термостат да изберете за:

– подово отопление – най-добрият избор ще бъде модел със сензор, поставен в пода, обикновено терморегулатор, използван в бани или спални,

– стенно отопление – препоръчват се устройства, оборудвани със сензор за въздух, който събира данни от цялото помещение,

– таванно отопление – в този случай най-добрият избор също ще бъде терморегулатор със сензор, поставен вътре в устройството, който събира информация за температурата на въздуха,

– отопление с радиатори – подобно на двата по-горе, най-добре е да изберете електронен термостат с вграден датчик.

На пазара се предлагат и терморегулатори с двойни сензори – подов и въздушен. Тези устройства най-често се използват в инсталации, където електрическото подово отопление е единственият източник на топлина.

В колко стаи работи?

Във всяка стая трябва да се монтират термостати. Само така можете да осигурите максимален топлинен комфорт, да оптимизирате ефективността на отоплителната система и да минимизирате експлоатационните й разходи. Колкото повече контрол имате върху температурата във вашата сграда, толкова повече ползи можете да постигнете.

Програмируем терморегулатор - защо си заслужава?

Нека си представим, че се събуждаме в мразовита зимна сутрин и цялата къща е много приятно топла. Или след баня стъпваме върху нагорещените плочки и се обгръщаме от усещане за изключителен комфорт. Тези и много други предимства могат да бъдат постигнати чрез използване на програмируеми терморегулатори.

Задаването на дадена температура за конкретни часове ви позволява да подобрите, наред с другото: качеството на съня. Леката прохлада през нощта прави почивката по-ефективна - сутрин се събуждаме отпочинали и пълни с енергия, а отоплението започва да работи на по-високи обороти, осигурявайки комфортна топлина. Това е огромно, ежедневно удобство.

Инвестицията в терморегулатори има и осезаеми финансови ползи. Можете да изключите отоплението, когато няма никой вкъщи или да намалите ефективността му през нощта. Премахвайки необходимостта от поддържане на постоянна температура във всички помещения, сметките за отопление стават много по-ниски.

Терморегулатор – как може да се програмира?

Всички терморегулатори са много лесни за използване. Те имат практични копчета или ясни екрани, които показват стойности, свързани с температурата и информация за работата на устройството. Само няколко клика са достатъчни, за да постигнете желаните резултати.

Контролерите обикновено ви позволяват да настроите температурата в един от няколко режима на работа, например: 5+2 или 6+1. Тези числа представляват дните от седмицата. Например – при първия вариант температурата в къщата е различна през делничните дни от тази през уикенда. В зависимост от устройството можете също да зададете желаната температура в определени часове от деня.

Може ли термостат TERMOFOL TF Wifi да се свърже с друго приложение?

Да, приложението Tuya Smart е съвместимо с нашия терморегулатор.

Как да изберем терморегулатор за банята?

Най-важната характеристика на терморегулаторите за баня, на която трябва да обърнете внимание, е нивото на защита IP21. Това е стандарт, определящ нивото на защита на електрическо устройство, включително: срещу вредното въздействие на водата. Устройствата трябва да са устойчиви на пръски и влага. Освен това трябва да гарантира лесна, интуитивна работа при всякакви условия. Нашата оферта включва ниво на защита IP21 на терморегулаторите TF-H3 и TF-H2.

На каква височина и на какво място трябва да монтираме термостата?

Точността на неговите измервания и ефективната работа на цялата отоплителна система зависят от позицията на термостата в помещението. Термостатът трябва да се монтира на височина прибл. 120-150 см от земята. Не се препоръчва да се поставя в близост до радиатори, врати, прозорци, зад мебели или завеси. На всички тези места може да се наруши правилното функциониране на сензора на терморегулатора - температурата ще започне да се понижава или повишава в отговор на неточното отчитане на устройството.

Мога ли да контролирам отоплението си от всяка точка на света?

Знаете ли, че сега можете да настроите температурата във вашата къща или апартамент, дори когато сте на съвсем различно място? Вижте какви възможности предлага нашият терморегулатор TERMOFOL TF-WIFI!

Този термостат прави впечатление. Дигиталният дисплей със стилна синя подсветка ще пасне перфектно на всеки интериор. Сензорният контролен панел е много лесен и интуитивен за използване.

Как да започна да контролирам отоплението си с телефона си? Това е лесно! Всичко, което трябва да направите, е да свържете терморегулатора към WIFI рутера във вашия дом. Следващата стъпка е да инсталирате приложението за управление на терморегулатори.

Важно е, че можете лесно да контролирате произволен брой термостати с един телефон. А ако искате и други членове на домакинството да могат дистанционно да задават точно необходимата им температура, приложението може да се инсталира на няколко мобилни устройства едновременно.

Възможно ли е да се заключи термостата от деца?

Да, възможно е. TF-H1 и TF-WiFi са термостати, в които може да се активира блокиране на достъпа за неоторизирани лица. Това е решение, което гарантира безопасното използване на електронните терморегулатори.